Ελένη Φουρέιρα: Η ζωή της στην Αλβανία, ο ρατσισμός και η προσωπική της ζωή

Ελένη Φουρέιρα: Η ζωή της στην Αλβανία, ο ρατσισμός και η προσωπική της ζωή

Η αγαπημένη τραγουδίστρια Ελένη Φουρέιρα βρέθηκε καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» το βράδυ της Δευτέρας (08/02) και αναφέρθηκε στα δύσκολα παιδικά της χρόνια στην Αλβανία, τον ρατσισμό που βίωσε ως παιδί καθώς και στην σχέση της με τον Αλμπέρτο Μποτία.

Τα χρόνια στην Αλβανία

«Υπάρχουν σημεία που τα θυμάμαι πολύ έντονα και άλλα που τα έχω ξεχάσει τελείως. Κοιμόμουν, ήταν 2-3 το βράδυ, άκουσα έναν ήχο, μια σειρήνα που δεν την είχα ξανακούσει. Μπήκε μέσα η μητέρα μου και είπε καθίστε στο πάτωμα και μην σηκωθείτε. Τον πρώτο μήνα ήμασταν συνέχεια κάτω στο πάτωμα. Κυκλοφορούσαμε συνέχεια έτσι, γιατί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Ο μπαμπάς μου ήταν στην Ελλάδα και μάζευε λεφτά για να μας φέρει. Δύο μήνες ήμασταν στο πάτωμα με τη σειρήνα να χτυπά», είπε μεταξύ άλλων η Ελένη Φουρέιρα.

Όπως ανέφερε οι γονείς της έχασαν όλα τα χρήματα τους στην “πυραμίδα” του Μπερίσα. “Η ημέρα που φύγαμε από την Αλβανία είναι η ημέρα που δεν έχω ξεχάσει ποτέ. Θυμάμαι ακριβώς πώς ένιωθα την ημέρα που φύγαμε” αποκάλυψε η Ελένη Φουρέιρα.

Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι όλη μου η ζωή, η πατρίδα μου. Έλεγα ότι είμαι Ελληνίδα και γεννήθηκα στην Αλβανία . Είμαι περήφανη που είμαι από την Αλβανία αλλά η ζωή μου όλη είναι εδώ. Όταν ήρθαμε εδώ αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι το ψωμί είχε άλλη γεύση. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ».

Καλεσμένη του Νίκου Χατζηνικολάου στο Ενώπιος Ενωπίω ήταν χθες η Ελένη Φουρέιρα.

Η δημοφιλής ποπ σταρ μίλησε για τα δύσκολα παιδικά χρόνια στην Αλβανία, τον εμφύλιο του 1997 και τον ερχομό της στην Ελλάδα.

«Υπάρχουν σημεία που τα θυμάμαι πολύ έντονα και άλλα που τα έχω ξεχάσει τελείως. Κοιμόμουν, ήταν 2-3 το βράδυ, άκουσα έναν ήχο, μια σειρήνα που δεν την είχα ξανακούσει. Μπήκε μέσα η μητέρα μου και είπε καθίστε στο πάτωμα και μην σηκωθείτε. Τον πρώτο μήνα ήμασταν συνέχεια κάτω στο πάτωμα. Κυκλοφορούσαμε συνέχεια έτσι, γιατί η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη. Ο μπαμπάς μου ήταν στην Ελλάδα και μάζευε λεφτά για να μας φέρει. Δύο μήνες ήμασταν στο πάτωμα με τη σειρήνα να χτυπά. Ο μπαμπάς μας έστειλε ταξί στην Αλβανία για να μας πάρει» είπε.

«Η Ελλάδα είναι όλη μου η ζωή»

Η Ελενη Φουρέιρα μίλησε για τον ερχομό της στην Ελλάδα, στη μαγική χώρα».

«Μια μέρα μου είπε η μαμά ότι θα πάμε σε μια μαγική χώρα. Είχαμε σχέση με την Ελλάδα λόγω του παππού μου που είχε ρίζες. Μας είπε πάρτε μόνο τα απαραίτητα και θα φύγουμε το πρωί. Όταν είσαι παιδί δεν έχεις επιλογή. Είχα πάρει μια σακούλα και έβαζα μέσα τσίχλες, στυλό, χαρτιά. Τότε είχα ακούσει ένα τραγούδι το οποίο το θυμάμαι ακόμα. Το έλεγα συνέχεια για να μην το ξεχάσω, ήταν η άμυνά μου για να μπορέσω να δεχτώ ότι θα φύγω. Το θυμάμαι ακόμα και προσπαθώ να βρω από ποιο παιδικό είναι» δήλωσε.

 

Ο ρατσισμός

“Όταν μας έστειλε η μαμά μου στο σχολείο ήμασταν 2 ξένα παιδιά από την Αλβανία εγώ και ο αδερφός μου. Ήταν δύσκολο να καταλάβω γιατί ήμουν δαχτυλοδειχτούμενη. Δεν ήξερα τι θα πει ρατσισμός. Δεν το καταλάβαινα» είπε.

«Κανένα παιδί σαν παιδί δεν έχει γεννηθεί για να διακρίνει τους ανθρώπους, είτε για το χρώμα, είτε για την καταγωγή. Τότε δεν το καταλάβαινα και δεν ήξερα γιατί συνέβαινε. Τώρα το καταλαβαίνω» είπε.

Πώς πήρε τη δύναμη να μιλήσει για τον ρατσισμό;

«Όταν ένιωσα δυνατή και κατάλαβα ότι ο κόσμος αγαπάει την Ελένη και τελικά δεν ασχολείται για όλα τα υπόλοιπα, τότε ένιωσα πολύ δυνατή και μίλησα για την καταγωγή, το bullying και τον ρατσισμό που έχω βιώσει. Το πραγματικό μου όνομα είναι Εντέλα Φουρεϊράι. Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να πω από πού είμαι. Νιώθω Ελληνίδα, έχω γεννηθεί στην Αλβανία και χαίρομαι πολύ γι’ αυτό, όμως η πατρίδα μου είναι η Ελλάδα. Είναι η χώρα που με αγάπησε, είναι η χώρα που αγαπώ» είπε.

Η σχέση της με τον Αλμπέρτο Μποτία

Μιλώντας για την προσωπική της ζωή εξήγησε πως δεν της αρέσει να βγαίνει προς τα έξω: «Προσπαθώ να κρατάω κάποια πράγματα για μένα, να μη μιλάω για την προσωπική μου ζωή. Είμαστε με τον σύντροφό μου ελεύθεροι σαν άνθρωποι. Δεν είναι σκοπός της ζωής μας να παντρευτώ. Τον φοβάμαι τον γάμο. Ιδανικά θα ήθελα να είχα ήδη δυο παιδιά.  Ο Αλμπέρτο είναι ένας υπέροχος άνθρωπος και με τους υπέροχους ανθρώπους στη ζωή μου θα μπορούσα να ζήσω όλη μου τη ζωή».

Αφήστε μια απάντηση