ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ KPOP

ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ KPOP

K-POP: MORE THAN JUST GANGNAM STYLE by Athina X.

Τι είναι η K-Pop;

Είναι η συντομογραφία της κορεάτικης ποπ μουσικής. Η K-pop είναι ένα μεγάλο μέρος ενός φαινομένου που ονομάζεται Hallyu, το οποίο μεταφράζεται σε “Κορεατικό Κύμα”. Το Hallyu αναφέρεται στην αυξανόμενη επιρροή του κορεατικού πολιτισμού σε όλο τον κόσμο. Από το φαγητό και τον κινηματογράφο μέχρι την μόδα και τη μουσική, η κορεατική επιρροή είναι ποια παντού.

 ” Χαρούμενα τέμπο, catchy ρυθμοί, και fashion style που θυμίζουν editorial περιοδικών μόδας, είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρείς όταν πρωτοέρχεσαι σε επαφή με τη σύγχρονη μουσική της Νότιας Κορέας. “

 

BlackPink Lisa, Jisoo, Jennie, Rose

Πώς έγινε η Kpop παγκόσμιο φαινόμενο;

Όλα αυτά τα χρόνια είχαν γίνει αρκετές προσπάθειες από διάφορες κορεατικές μουσικές εταιρείες στην Κορέα να μπουν στις διεθνείς αγορές μουσικής, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μερικές αξιοσημείωτες προσπάθειες ήταν από τα συγκροτήματα 2ΝΕ1 και Wonder Girls. Ο περισσότερος κόσμος όμως έμαθε την Kpop όταν το “Gangnam Style” του Psy που ήταν πρώτο στην λίστα όλων ραδιοφωνικών εκπομπών σε όλο τον κόσμο το καλοκαίρι του 2012 (και ήταν το πρώτο YouTube Video με 2.000.000.000 views). Αρκετοί θα μπορούσαν να πουν ότι ήταν τυχαίο, αλλά τώρα που ο κόσμος έχει τρελαθεί με τους BTS ( και όχι μόνο), μπορούμε επιτέλους να αποκαλέσουμε την Kpop παγκόσμιο φαινόμενο!

 

Psy

Γιατί η Kpop είναι μοναδική;

Η Kpop έχει αρκετές διαφορές από τη δυτική μουσική ειδικά τώρα, είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί πολλοί άνθρωποι την έχουν αγαπήσει τόσο. Η μουσική αρτιότητα των κομματιών, fashion style που θυμίζουν editorial περιοδικών μόδας, οι χορογραφίες εντυπωσιακές και τα μέλη των συγκροτημάτων είναι πραγματικοί επαγγελματίες μετά από χρόνια εκπαίδευσης ώστε να αποδώσουν το 100% τους πάνω στην σκηνή.

 

BTS

Εννέα kpop group που αξίζει να μάθεις είναι:

  1. BTS
  2. EXO
  3. BIGBANG
  4. NCT
  5. BLACKPINK
  6. SEVENTEEN
  7. TWICE
  8. STRAY KIDS
  9. MAMAMOO

Η KPOP σε συνδυασμό με την υποστήριξη της πατρίδας της Κορέα και την παγκόσμια αφοσίωση των θαυμαστών της, έχει εκτοξευθεί στα ύψη και δεν φαίνεται ότι θα πέσει σύντομα.

Και όπως είχε πει και η αγαπημένη μου CL (από το συγκρότημα 2NE1):

 

Έχεις ξανακούσει KPOP; Ενημερώστε μας στα σχόλια ποιο είναι το αγαπημένο σου Idol και ποιο το αγαπημένο σου συγκρότημα.

 

Αφήστε μια απάντηση