Άνοιξη: Η ευκαιρία να καθαρίσεις την ντουλάπα σου
Photo by Ketut Subiyanto on Pexels.com

Άνοιξη: Η ευκαιρία να καθαρίσεις την ντουλάπα σου

Είμαστε επίσημα στην άνοιξη, και ξέρετε τι σημαίνει αυτό – ανθισμένα λουλούδια, ζεστός καιρός και φυσικά γενική στο δωμάτιο μας. Αν δεν είσαι η Μόνικα Γκέλερ, υπάρχουν λίγοι άνθρωποι που ενθουσιάζονται με το να καθαρίσουν την ντουλάπα τους. Εάν φοβάσαι να καθαρίσεις την ντουλάπα σου έχουμε τις παρακάτω συμβουλές και κόλπα για να γίνει η διαδικασία όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και χωρίς άγχος.

Μπες στον ρυθμό

Ενώ η καθαριότητα μπορεί να μην είναι ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το απόγευμά σου, η εύρεση τρόπων για να μπεις στο μουντ καθαριότητας την άνοιξη θα σε βοηθήσει να κάνεις τη διαδικασία πιο ανεκτή. Βάλε μουσική, αισιόδοξες μελωδίες, κάνε ότι θα σε βοηθήσει για να μπεις στον ρυθμό, και έτσι θα ευχαριστηθείς την όλη διαδικασία.

Αφαίρεσε τα πάντα από την ντουλάπα

Ναι, εννοούμε τα πάντα. Ο ευκολότερος τρόπος για να καθαρίσεις την ντουλάπα σου είναι να τα βγάλεις όλα – από ρούχα έως βιβλία έως κουτιά παλιού σχολείου. Αφού τα έχεις βγάλει όλα, σκέψου τι πρέπει να συνεχίσεις να έχεις στην ντουλάπα και τι πρέπει να μεταφερθεί αλλού. Μετακινώντας τα πάντα από τις ντουλάπες σε έναν κοινό χώρο, είναι πιο εύκολο να  αποφασίσεις τι να κρατήσεις και τι να ξεφορτωθείς.

Διαχώρισε τα ρούχα σε 3 στοίβες

Τώρα που όλα τα ρούχα είναι έξω από την ντουλάπα , ξεκινάει το διασκεδαστικό μέρος: η ταξινόμηση. Διαχωρίζεις όλα τα ρούχα σε  “ναι”, “όχι” και “ίσως”. Αφού τα ταξινομήσεις, τοποθέτησε τα ρούχα που βρίσκονται στην κατηγορία “ναι” πίσω στην ντουλάπα . Όλα τα αντικείμενα με την ένδειξη “όχι”, συμπεριλαμβανομένων οτιδήποτε λεκιασμένο, σχισμένο ή μη, πέταξέ το . Στην κατηγορία “ίσως” κράτησέ τα για τελευταία φορά για έξι μήνες. Εάν, μετά από έξι μήνες, δεν έχει χρειαστεί να φορέσεις οποιοδήποτε από τα αντικείμενα που έκρυψες, μπορείτε να τα δώσεις κάπου που τα έχουν ανάγκη. Ξέρεις τι λένε – τα σκουπίδια ενός ατόμου είναι θησαυρός άλλου ατόμου.

 Κρύψε τα χειμωνιάτικα

Για να βεβαιωθείς ότι η ντουλάπα σου έχει χώρο για ανοιξιάτικα / καλοκαιρινά, χώρισε τα αντικείμενα που * γνωρίζεις* πως δεν θα χρειαστεί να φορέσεις αυτήν την άνοιξη. Από τις πιτζάμες έως τις ζεστές ρομπίτσες, αποθήκευσε το χειμερινό εξοπλισμό σου στο πατάρι ή κάτω από το κρεβάτι σου ή πάρε ένα όμορφο μπαούλο διακοσμητικό.

 

Αφήστε μια απάντηση