6 παραγωγές του Netflix για τον ρατσισμό

6 παραγωγές του Netflix για τον ρατσισμό

Καθώς οι άνθρωποι συνεχίζουν να ενώνονται για την υποστήριξη της κοινωνικής δικαιοσύνης, πολλοί συνειδητοποιούν ότι δεν γνώριζαν τόσα όσα νόμιζαν αρχικά. Ευτυχώς, το Netflix διαθέτει μια υπέροχη ποικιλία από σειρές και ταινίες που αφορούν το θέμα του ρατσισμού. Καθίστε και δείτε αυτές τις σειρές  και ταινίες που θα σας δώσουν πολλά μηνύματα.

 

  1. When They See Us

To, When They See Us αφηγείται την ιστορία των Central Park Five, πέντε εφήβους που καταδικάστηκαν για ένα βίαιο βιασμό που δεν διέπραξαν, λόγω του χρώματός του δέρματός τους.

2. Moonlight

Η ταινία κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2016. Πρόκειται για την ιστορία του Chiron, ενός γκέι έγχρωμου αγοριού που μεγαλώνει στο Μαϊάμι.

3. Homecoming

 Μια ματιά στο πως δημιουργήθηκε το 2018, η παράσταση Coachella της Beyoncé, η οποία έκτοτε έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική ιστορία.

 

4. LA 92

Το 1992, τέσσερις αστυνομικοί αθωώθηκαν αφού ξυλοκοπούσαν βίαια τον εργάτη οικοδομών Ροντν Κινγκ. Το LA 92 αφηγείται την ιστορία των ταραχών που ξέσπασαν στο LA μετά τη διαβόητη δίκη.

 

5. Let It Fall Los Angeles 1982-1992

Το Let It Fall εξερευνά τη δεκαετία που οδήγησε στις ταραχές του Λος Άντζελες το 1992 που ξέσπασαν μετά την ετυμηγορία του Rodney King.

 

6. Strong Island

Ο σκηνοθέτης Yance Ford ερευνά τη δολοφονία ενός άντρας 24 ετών, το 1992, που τυχαίνει να είναι ο αδερφός του.

This Post Has 2 Comments

  1. Ana

    Επίσης το Anne with an E έχει να περάσει μυνήματα για ρατσισμό
    Το προτείνω ανεπιφύλακτα 🥰

Αφήστε μια απάντηση