Πες όχι στο Ghosting στέλνοντας ένα απλό μήνυμα
Photo by Andrea Piacquadio on Pexels.com

Πες όχι στο Ghosting στέλνοντας ένα απλό μήνυμα

Ghosting ?! Ας μπούμε στο ψητό: Οι σχέσεις είναι δύσκολες, τελεία και παύλα. Το 2021 σε καιρό πανδημίας; Σχεδόν αδύνατες. Αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να βγαίνει από το παράθυρο η κοινή ευγένεια όταν πρόκειται για ένα απλό μήνυμα. Δυστυχώς όμως, για πάρα πολύ κόσμο, αυτό συμβαίνει ούτως ή άλλως γιατί πολλοί επιλέγουν, το γνωστό σε όλους πλέον, «ghosting».

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν «ghosting» κυρίως επειδή 1) Η σκέψη να πληγώσουν τα συναισθήματα κάποιου τους αγχώνει ιδιαίτερα και 2) Δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματα που προέρχονται από έναν χωρισμό. Δυστυχώς, όταν αφιερώνεται πολύς χρόνος και ενέργεια σε ένα χωρισμό, το να στείλει κάποιος ένα απλό μήνυμα που να εξηγεί στον άλλον για ποιο λόγο θέλει να χωρίσει μπορεί απλά να θεωρηθεί υπερβολή και ίσως δύσκολο να το διαχειριστεί η αντίθετη πλευρά εκείνη τη στιγμή.  (Ισχύει, αλλά εξακολουθεί να μην είναι πολύ κουλ.)

Σίγουρα, μπορεί να υπάρχουν μερικοί λόγοι για το «ghosting» (η ασφάλειά μας είναι ο κυριότερος όλων), αλλά γενικά είναι εντελώς απαράδεκτο να αφήσετε κάποιον στο διαβάστηκε όταν χρειάζονται, μόνο, 15 δευτερόλεπτα για να γράψετε ένα απλό μήνυμα.

Έτσι, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το «ghosting» όσο το περισσότερο γίνεται , ακολουθούν μερικοί διαφορετικοί τρόποι για να πείτε σε κάποιον ότι δεν σας ενδιαφέρει χωρίς να τον αφήσετε στο διαβάστηκε.

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ

«Χάρηκα που σε γνώρισα, αλλά ψάχνω κάτι περισσότερο. Καλή τύχη! “

ή

«Το έχω σκεφτεί και πιστεύω ότι έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες όσον αφορά αυτό που αναζητούμε σε μια σχέση. Ξέρω ότι δεν θες κάτι σοβαρό, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί τις ανάγκες μου αυτή τη στιγμή.

yellow and green led light
Photo by cottonbro on Pexels.com

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΒΓΗΚΑΤΕ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ

«Χάρηκα πολύ που σε γνώρισα, αλλά δεν νομίζω ότι θα λειτουργήσει μακροπρόθεσμα».

ή

“Πέρασα πολύ ωραία, αλλά δεν νομίζω ότι τελικά ταιριάζουμε.”

 

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙΣ ΦΙΛΙΚΑ

«Κάναμε πολύ καλή παρέα μαζί , αλλά νομίζω ότι μεταξύ μας υπάρχει κάτι πιο φιλικό. Θα ήθελα όμως να κάνω παρέα, αν είσαι οκ! “

ή

«Είσαι πολύ κουλ αλλά δε νομίζω ότι βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ερωτικά. Θα ήθελα όμως να συνεχίσουμε να κάνουμε παρέα “

 

tired black woman browsing mobile phone
Photo by Alex Green on Pexels.com

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΟΣΟ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ

«Για να είμαι ειλικρινής, νομίζω ότι είσαι πολύ γλυκός, αλλά γνώρισα κάποιον άλλο και θέλω να είμαι μαζί του. Συγνώμη!”

ή

“Ευχαριστώ που το ωραίο ραντεβού, αλλά πρέπει να είμαι ειλικρινής και να σου πω ότι πρέπει να δω πού πηγαίνουν τα πράγματα με αυτό το άλλο άτομο που έχω γνωρίσει.”

 

ΓΕΝΙΚΑ ΕΧΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Ο COVID ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΟΜΩΣΙΑ 

«Η υγεία μου είναι προτεραιότητα για μένα και προστατεύομαι γιατί ανησυχώ για την οικογένεια και για τους φίλους μου. Γνωρίζω ότι δεν συμμερίζονται όλοι τις ίδιες ανησυχίες, γεγονός που δεν μου αφήνει άλλη επιλογή από το να σταματήσουμε να βλεπόμαστε.  Ελπίζω να μπορείς να καταλάβεις.”

ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΣ (ΕΒΡΙΖΕ, STALKER κλπ)

*Block number*

 

Αφήστε μια απάντηση