Online Friendships

Online Friendships

 • Post author:
 • Post comments:1 Comment

Ο διαδικτυακός κόσμος γίνεται μεγαλύτερος, ευρύτερος και πιο προσβάσιμος σε όλο τον κόσμο, και όλο και περισσότερο στους εφήβους. Ειδικά με την πανδημία, οι άνθρωποι χρησιμοποίουν το internet για το σχολείο,για διασκέδαση, για αγορές . Ας μιλήσουμε λοιπόν για μια από τις πιο παρεξηγημένες πτυχές του διαδικτυακού κόσμου: τις online φιλίες.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν μιαθεωρία. Ότι στο ιντερνετ υπάρχουν αληθινά, τρομακτικά τέρατα που βγάζουν τις πληροφορίες σας στον αέρα! Παρόλο που οι περισσότερες από αυτές τις θεωρίες έχουν βάση, υπάρχει και μια εντελώς διαφορετική και φωτεινή πλευρά όπου μπορείτε να συναντήσετε νέους ανθρώπους στο διαδίκτυο και να μοιραστείτε εμπειρίες μέσω των κοινωνικών μέσων. Για άλλη μια φορά, στην καραντίνα, η κοινωνικοποίηση έγινε σχεδόν εξ ολοκλήρου μέσω μιας περιστασιακής συνομιλίας μέσω κειμένου ή μιας βιντεοκλήσης.

Ειδικά αν είσαι εσωστρεφής αυτός ο τρόπος επικοινωνίας μπορεί να είναι ευκολότερος. Ωστόσο, για όσους δεν μπορούν να συνομιλήσουν πολύ στο διαδίκτυο και προτιμούν τα προσωπικά hangout, είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία.

Για πολλούς το 2020, το Διαδίκτυο υπήρξε καταφύγιο για συναισθηματική, ψυχική και σωματική βοήθεια . Ας δούμε λοιπόν γιατί αυτές οι σχέσεις είναι σημαντικές.

Το Διαδίκτυο αλλάζει όπως το γνωρίζουμε.

Το 2019 και πριν, υπήρχε πολύ λιγότερη επιθυμία για αλληλεπίδραση μέσω κοινωνικών δικτύων όταν φτάναμε στο σπίτι το απόγευμα. Συνήθως, ερχόταν η ώρα για μια ανάσα και για εμάς, για να πάρουμε αυτό το συνηθισμένο «me-time». Αυτό φυσικά έρχεται σε αντίθεση με το τώρα, όταν περνάμε τις περισσότερες μέρες μας κοιτάζοντας μια οθόνη, ακούγοντας συνεχιζόμενες διαλέξεις, μαθήματα και συναντήσεις. Τώρα, μόλις τελειώσει η μέρα, δεν υπάρχουν φίλοι για να επισκεφτούμε και δεν έχουμε δραστηριότητες αναψυχής . Εκτός από το Διαδίκτυο, τι άλλο μπορούμε να ξοδέψουμε χρόνο κάνοντας και πώς μπορούμε να ενισχύσουμε την ενέργειά μας όπως κάναμε;

Οι περισσότεροι άνθρωποι κολλάνε στο TikTok, το Instagram ή άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων. Πριν από το 2020, αυτό το είδος αλληλεπίδρασης χρησιμοποιούταν περισσότερο λόγω πλήξης ενώ σήμερα οι άνθρωποι τείνουν να αλληλεπιδρούν συχνά με αναρτήσεις . Αυτό δεν είναι μόνο λόγω των αμέτρητων γεγονότων που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο, αλλά επειδή το μέλλον αρχίζει ξεδιπλώνεται μπροστά μας:

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, τα πολιτικά δικαιώματα, οι πόλεμοι, ο σεξισμός και πολλά άλλα … Πού μπορούμε όλοι ενημερωθούμε και να μιλήσουμε για αυτά τα ζητήματα με άτομα που είναι στην ηλικία μας;

Στα Μέσα ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ.

Γιατί είναι σημαντικές αυτές οι φιλίες;

Για μένα, οι διαδικτυακές φιλίες μπορεί να είναι οι πιο γνήσιες. Ακούτε πάντα για ιστορίες catfish, αλλά παράλληλα πολλοί άνθρωποι έχουν υγιείς και ακμάζουσες διαδικτυακές φιλίες (συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου), που συμβάλλουν στην ψυχική μας υγεία. Εάν στο Twitter, στο Pinterest ή ακόμα και σε πιο δημοφιλείς ιστότοπους όπως το Instagram, δεν βλέπουμε απαραίτητα τα πρόσωπα ή τα σώματα αυτών των ανθρώπων αυτό μπορεί να εξαλείψει μικροσκοπικές προκαταλήψεις ή αποκλεισμούς, δίνοντας φωνές σε ανθρώπους που για τόσο καιρό αγνοήθηκαν.

Η χρήση των hashtag και των θεματικών λογαριασμών, ιδίως στο Instagram, παρέχει ένα πιο ασφαλές μέρος για φιλίες και σχέσεις που γίνονται πάνω από θέματα. ακόμη και κινήσεις. Υπάρχουν πολλοί λογαριασμοί και σελίδες LGBTQIA + για όσους βρίσκονται στην κοινότητα με σκοπό να συνδεθούν και να συζητήσουν τι είναι σημαντικό για αυτούς. Αυτές οι κοινότητες μπορούν πραγματικά να είναι μερικές από τις πιο περιεκτικές που έχω δει και ανοιχτές σε τόσες πολλές προοπτικές – κάτι που πιστεύω γίνεται όλο και πιο σημαντικό σε όλη τη συνεχή ανάπτυξη της κοινωνίας.

Επιπλέον, αυτές οι ομάδες και οι μεμονωμένες φωνές έχουν φτάσει σε γωνίες του κόσμου που δεν είχαν φτάσει ποτέ πριν – ένα σαφές παράδειγμα αυτού είναι οι πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ. Τα αποτελέσματα αυτών των εκλογών αποδεικνύουν ότι η νέα γενιά, έχει ξεπεράσει τα εμπόδια των ωκεανών, της φυλής, της θρησκείας και πολλά άλλα δημιουργώντας ισχυρές σχέσεις στο διαδίκτυο. Χρησιμοποιήσαμε τις φωνές μας για να προωθήσουμε τις κινήσεις και να δημιουργήσουμε ένα αποτέλεσμα που βοήθησε, στην περίπτωση αυτή, να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που ίσως χρειαζόμαστε για ένα θετικό μέλλον για εμάς και τις επόμενες γενιές.

Λίστα πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων !

Πλεονεκτήματα:

 • Γνωρίζετε άτομα διαφορετικά από άλλους πολιτισμούς και με διαφορετικές παραδόσεις
 • Αποκτάτε πληροφορίες σχετικά με θέματα που πιστεύατε ότι δεν θα απολαύσετε ποτέ
 • Ένας ευκολότερος τρόπος για μια υγιή φιλία ειδικά για τους πιο ντροπαλούς!
 • Γνωρίζετε ανθρώπους που δεν είναι προκατειλημμένοι σχετικά με την εμφάνιση και / ή τις πεποιθήσεις σας
 • Μια απόδραση για όταν τα πράγματα είναι δύσκολα στην πραγματική ζωή.

Μειονεκτήματα:

 • Πιθανή εκμετάλλευση, μη ασφαλή διαδικτυακά περιβάλλοντα εάν δεν λαμβάνονται ακατάλληλες προφυλάξεις (Οι προφυλάξεις θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν: μη αποστολή φωτογραφίων ή της τοποθεσίας σας, διατήρηση της ιδιωτικής σελίδας του λογαριασμού, απενεργοποίηση της κοινής χρήσης τοποθεσιών και των υπηρεσιών και πάντα με προσοχή όταν μοιράζεστε προσωπικά στοιχεία)
 • Απουσία της πραγματικής συζήτησης (εκτός αν τους γνωρίζετε αρκετά καλά για να καλέσετε / φωνητική συνομιλία)
 • Διαφορετικές ζώνες ώρας, πολυσύχναστος τρόπος ζωής που θα μπορούσε να σημαίνει απομάκρυνση
 • Πιθανή εφευρετικότητα, ψέματα για το ποιοι είναι και / ή τι απολαμβάνουν

Θα υπάρχει σχεδόν πάντα ένα στίγμα για τους διαδικτυακούς φίλους, ωστόσο, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη κάθε ενέργεια που κάνετε. Αν κοιτάξουμε καλύτερα,ίσως το Διαδίκτυο αξίζει πραγματικά περισσότερο από όσο νομίζουμε, ειδικά εν μέσω μιας παγκόσμιας πανδημίας.

This Post Has One Comment

Αφήστε μια απάντηση