Αν δυσκολεύεσαι με την online εκπαίδευση, σου βρήκαμε λύσεις.
Photo by Andrew Neel on Pexels.com

Αν δυσκολεύεσαι με την online εκπαίδευση, σου βρήκαμε λύσεις.

Πολλά έχουν αλλάξει φέτος, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου που πλέον γίνονται τα μαθήματα! Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι η online εκπαίδευση δεν είναι ίδια με τα δια ζώσης μαθήματα και σίγουρα δεν είστε οι μόνοι που αγωνίζεστε περισσότερο από το κανονικό για να παρακολουθήσετε τα μαθήματά σας φέτος. Με το τελευταίο τετράμηνο / εξάμηνο να έχει ήδη αρχίσει, μπορεί να φρικάρεις όταν σκέφτεσαι πως θα τα καταφέρεις. Ευτυχώς, δεν είναι πολύ αργά για να βελτιώσεις τους βαθμούς σου ! Ακολουθούν μερικοί εξαιρετικοί τρόποι για να τα καταφέρεις μέχρι το τέλος της χρονιάς. 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Στείλτε ένα email στους καθηγητές σου για να τους ενημερώσεις σχετικά με τον οποιοδήποτε προβληματισμό ή δυσκολία αντιμετωπίζεις. Ρώτησε τους για το αν έχουν συγκεκριμένες ιδέες για το πώς θα μπορούσες να βελτιώσεις τους βαθμούς σου. Να θυμάσαι ότι είναι εκεί για να σας βοηθήσουν!

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ONLINE ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ

Κανονίστε με τους συμμαθητές / συμφοιτητές σου να συμμετέχετε σε μια συνεδρία μελέτης μέσω FaceTime/ Zoom / Teams λίγες ημέρες πριν από τις εξετάσεις σας. Μπορείτε να μιλήσετε μαζί για την ύλη και να βεβαιωθείτε ότι είστε όλοι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι. Ακόμα καλύτερα, οι φίλοι σου μπορούν να σε βοηθήσουν να δώσεις την προσοχή που χρειάζεται στα μαθήματα σε μια περίοδο όπου * τα πάντα* μπορούν να σου αποσπάσουν την προσοχή.

ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑ

Μπορεί να είναι * εξαιρετικά * δελεαστικό να είσαι στο TikTok ενώ βρίσκεσαι στην διαδικτυακή τάξη, αλλά καθιστά ουσιαστικά αδύνατη την απορρόφηση του ύλης. Εάν χρησιμοποιείς φορητό υπολογιστή , τοποθέτησε το τηλέφωνό σου σε διαφορετικό μέρος για να μπορέσεις να εστιάσεις στα σημαντικά σημεία του μαθήματος. Χρησιμοποίησε το τηλέφωνό μόνο για social media ή για το Netflix * αφού * ολοκληρώσεις τα μαθήματά σου: μπορεί να είναι δύσκολο, αλλά θα αξίζει τον κόπο!

ΚΑΝΤΕ ONLINE ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Αν δεν τα πας καλά στα μαθήματα, υπάρχουν * τόσα * πολλά διαδικτυακά εργαλεία σχεδιασμένα για να βοηθήσουν να πετύχεις τον στόχο σου . Είτε παρακολουθώντας βίντεο στο Youtube, είτε παίζοντας διαδραστικά παιχνίδια είτε κάνοντας δοκιμές εικονικής πρακτικής, η χρήση διαδικτυακών πόρων είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να επιβεβαιώσεις τις δεξιότητες και τις γνώσεις σου.

 

ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ

Η διαδικτυακή εκπαίδευση μπορεί να σε απορροφήσει εντελώς και να σου πάρει όλη την ενέργεια. Τώρα που είσαι πίσω από μια οθόνη όλη την ημέρα, προσπάθησε να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να βγεις έξω να αναπνέεις καθαρό αέρα. Η τήρηση ενός κανονικού προγράμματος ύπνου, η κατανάλωση υγιεινών τροφών και η σωματική άσκηση είναι επίσης τρόποι για να βεβαιωθείς ότι μπορείς να εστιάσεις στον σκοπό σου κατά τη διάρκεια αυτών των τελευταίων μηνών μαθημάτων.

Αφήστε μια απάντηση